Clear Channel og Pinch i kjøpesentra


Våren 2015 rullet Clear Channel og fluxLoop ut Pinch i de største kjøpesenterne eid av Olav Thon Gruppen i Oslo & Akershus.

Nå kan man kjøpe målrettet kampanje der man treffer målgrupper som har mobiltelefon med blåtann på i 7 kjøpesentra i Oslo & Akershus. Totalt har disse kjøpesenterne over 35 millioner besøkende hvert år.

Foreløpig er disse kjøpesenterne utstyrt med reklameskjermer som har Pinch:

  • Sandvika Storsenter
  • Strømmen Storsenter
  • Storo Storsenter
  • Ski Storsenter
  • Jessheim Storsenter
  • Triaden Lørenskog Storsenter
  • Gunerius

Slik fungerer det

Det fungerer slik at dersom en bruker har mobiltelefon med Blåtann påskrudd samt en mobilapplikasjon som har Pinch, så kan reklameskjermen vise et bedre tilpasset budskap avhengig av hvilke data brukeren har valgt å dele.

Har f.eks en kunde vist interesse for en type sko i en mobilapplikasjon (søkt etter en sko, lest detaljer om et skopar eller lagt skoene i handlekurven uten å ha gjennomført kjøpet) vil en annonsør kunne kjøpe reklameplass hos Clear Channel der reklameskjermen viser dette produktet når kunden er i umiddelbar nærhet.

Den noe enklere modellen er at annonsekjøpere nå kan kjøpe målgrupper som er i umiddelbar nærhet til reklameskjermen og butikken. Har du en butikk der målgruppen er kvinner i en spesifikk alder som har vært innom klesbutikk den siste uken, så kan du kjøpe denne type reklame  som kun vises når målgruppen er i umiddelbar nærhet til reklameskjermen.

Se hvordan Pinch fungerer i Aftenostens artikkel: «Nå kan annonsørene se deg når du besøker kjøpesentre og flyplasser«

– Utover det å følge personvernreglene er det kanskje enda viktigere at
reklamen oppleves relevant og verdiøkende for kundene. Konsekvensen kan jo i verste fall være at kunden forlater butikken fordi hun opplever annonseringen og reklamen ubehagelig og påtrengende, sier Ulrik Prøitz i fluxLoop.